Sunday, June 24, 2007

presa

De la Casandra la Cannes
Ionut Sociu - 20.06.2007
-citate-
Duminica, 17 iunie, s-a incheiat la Studioul de Teatru Casandra Gala Absolventilor UNATC. Numarul mare de spectacole, atmosfera exuberanta din sala si tensiunea din jurul premiilor sunt suficiente motive pentru a crede ca aceasta editie a Galei Absolventilor a fost una dintre cele mai reusite din ultimii ani.

Gala Absolventilor UNATC nu mai este doar un simplu eveniment studentesc. Multi dintre cei premiati in acest an au colaborat cu regizori ca Lucian Pintilie sau Andrei Serban, au jucat in filme importante si au o experienta bogata a scenei. Alexandru Potocean, laureat, alaturi de Sorin Poama, la sectiunea "cel mai bun actor", a jucat, la doar 23 de ani, in filme ca "Moartea domnului Lazarescu", "Hartia va fi albastra" si "4 luni, 3 saptamani si 2 zile". Succesul filmului romanesc actual se datoreaza in mare parte si exploziei de talente actoricesti din ultima vreme.

Fata de editiile precedente, Gala Absolventilor 2007 se distinge prin si prin calitatea ridicata a spetacolelor de regie. Multe dintre ele au intrat in circuitul teatral profesionist si au beneficiat de o primire foarte buna si din partea criticii.[...]"Monged" de Gary Duggan, in regia Verei Ion, este un alt spectacol care a facut furori si care se joaca de cateva luni in unele cluburi din Bucuresti. "Monged" e un spectacol junky, o poveste despre tineri drogati care cutreiera Dublinul, un spectacol fara morala, plin de adrenalina, cu un Sorin Poama intr-un rol halucinant (un soi de Malcolm McDowell in "Portocala mecanica"). "Monged" e un spectacol minimalist, se joaca schizoid cu fata la public si scena e aproape goala. Spectacolul Verei Ion e o experienta teatrala hipnotica si asa cum spune Lars von Trier despre propriile filme, "ramane spectatorilor ca o piatra in pantofi".

Banii Nostri,20.06.2007

No comments: